Špinačni polpeti za burger

Znam svetuje

Špinačni polpeti za burger so preverjeno odlični za tiste, ki imate radi okus špinače. V iskanju vegetarijanskih nadomestkov za burger polpete obstaja veliko različnih bolj ali manj posrečenih izvedb.

Sestavine (za 3 polpete)

  • 300g listov špinače
  • 100g poltrdega ne preveč pikantnega sira tipa tilzit, gouda ipd.
  • cca 60g krušnih drobtin
  • jajce
  • oljčno olje
  • sol

Postopek

1Špinačo operemo, osušimo (centrifugiramo), hitro blanširamo (toliko, da “ovene”) in ožamemo odvečno tekočino.

2Sir grobo naribamo v posodo, v kateri bomo naredili zmes za polpete, mu dodamo prej pripravljeno špinačo, jajce, sol po okusu in polovico drobtin. Vse skupaj z žlico zmešamo. Drobtine postopoma dodajamo, če vidimo, da zmes ni dovolj kompaktna. Pustimo, da nekaj časa odleži. Recimo 20 minut, ta čas rabi, da se sestavine povežejo.

3Maso razdelimo na tri dele in jih oblikujemo v kroglice, iz katerih potem naredimo polpete. Na koncu jih povaljamo (pritisnemo) v drobtine z obeh strani.

4Polpete z žlico olja z obeh strani spečemo v ogreti ponvi na zmernem ognju. Serviramo s poljubno prilogo ali kot burger. Pa dober tek!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite