Biskvit z breskvami vas bo presenetil. Pustite si uลพivati.
Sestavine za 12 rezin
- 200 g moke
- 1 juลกna ลพlica pecilnega praลกka
- 1 ฤajna ลพlica mletega janeลพa
- 170 g mehkega masla
- 180 g drobno mletega sladkorja
- 3 razลพvrkljana jajca
- 1 ลพliฤka vaniljeve arome
- 4 zelo zrele breskve, ki jih nareลพemo na kocke
- olje
Za oblogo
- 4 ลพlice masla
- 175 g ovsenih kosmiฤev
- 70 g drobno mletega sladkorja
Postopek
1Moko, pecilni praลกek in janeลพ presejemo v veliko skledo.
2Dodamo maslo, sladkor, jajca in vaniljevo aromo ter iz teh sestavin pripravimo gladko testo.
3Testo vlijemo v pripravljen model in povrลกino gladko poravnamo, po testu enakomerno porazdelimo breskve.
4Za oblogo v skledi zmeลกamo ovsene kosmiฤe in sladkor. Maslo stopimo in zmeลกamo z ovsenimi kosmiฤi ter enakomerno porazdelimo po breskvah.
5Peฤico segrejemo na 180 stopinj Celizija. Torni model s premerom 26cm namastimo in dno obloลพimo s peki papirjem.
6Biskvit potisnemo v peฤico in peฤemo pribliลพno 60 minut, dokler ne postane zlatorjave barve.
7Biskvit ohlajamo pribliลพno 2 do 3 minute, nato model odpremo in ga na reลกetki popolnoma ohladimo.
Ta biskvid je zelo,zelo dober.
Poskusite ga๐