Malinov sirup z meliso

Znam svetuje

Ta sirup bo dolgo ostal svež in okusen. Melisa doda sirupu malo poseben okus, če nam ni všeč, jo seveda lahko spustimo.

Sestavine

  • 1 kg malin
  • 700 g sladkorja
  • velik šopek melise – sveže
  • 1,5 l vode
  • 100 g citronke

Priprava

1V večji lonec nalijemo vodo in dodamo sladkor. Postavimo na štedilnik in na zmernem ognju mešamo toliko časa, da se sladkor popolnoma razpusti. Nato dodamo očiščene maline in vejice melise. Ogenj zmanjšamo skoraj na minimum, ravno toliko, da nam še počasi vre. Stalno mešamo toliko časa, da se sirup začne zgoščevati. To je približno 45 minut, lahko tudi manj.

2Tik pred koncem dodamo še citronko. Meliso poberemo iz sirupa, in vremo še nekaj minut. Vroč sirup skozi cedilo prelijemo v steklenice. Dobro jih zapremo in pokrijemo z odejo. Pokritega pustimo, dokler se popolnoma ne ohladi.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite