Krompir iz pečice s sirom je poezija okusov.
Sestavine
- 1 kg krompirja
- 1 strok česna
- sol
- poper
- sveže mleti muškatni orešek
- 100 g sveže naribanega sira grojerja
- 250 ml smetane
- 1 jajce
- 125 ml mleka
Postopek
1Krompir olupimo, operemo in narežemo na tanke rezine. Strok česna olupimo in z njim namažemo pekač za narastek. Pečico ogrejemo na 240°C (ventilacijsko pečico na 220°C).
2Nekaj rezin krompirja damo na dno pekača. Začinimo jih s soljo, poprom in z muškatnim oreškom. Po vrhu potresemo malo naribanega sira.
3Na sir znova položimo plast krompirja, začinimo in po vrhu potresemo sir. Tako nadaljujemo, dokler vsega ne uporabimo.
4Smetano zmešamo z jajcem in mlekom, začinimo s soljo, poprom in z muškatnim oreškom ter z mešanico prelijemo krompir. V pečici pečemo okoli 40 minut.