Borovničeva presna torta vas ne bo pustila ravnodušnih. Dobra je z vsakim grižljajem.
Sestavine
- 200 g dateljnov
- 100 g mandeljev
- 350 g indijskih oreščkov
- 50 g kokosovega olja
- 250 – 300 g borovnic
- 50 g ksilitola
- 2 žlički agar agarja
Postopek
1Spodnja plast je pripravljena iz mandljev, dateljnov in kokosovega olja (25 g). V mešalniku zmešamo do gladke mase in oblikujemo podlago v modelu za torto.
2Srednja plast je sestavljena iz indijskih oreščkov, kokosovega olja (25 g), 150 g borovnic. To maso v mešalniku zmešamo ter prekrijemo spodnjo plast.
4Zgornja plast (želatina) je pripravljena iz agar agarja, ksilitola in ostanka borovnic. V ponvi segrejemo borovnice in sladilo (ksilitol). Ko borovnice nekoliko spustijo svojo tekočino, dodamo še 2-3 žlički agar agarja. Nekoliko pokuhamo in prelijemo po torti.
4V hladilniku bo zgornja plast postala popolnoma želatinasta.