Krompirjeva torta

Znam svetuje

Krompirjeva torta za vse navduลกene krompirjevce.

Sestavine

  • 1 kg krompirja
  • 2 jajci
  • 60 g masla
  • 50 g sveลพe naribanega parmezana
  • 100 g mocarele
  • 100 g sira edamca
  • 100 g kuhane ลกunke
  • 5 ลพlic mleka
  • 1 ลพlica kruลกnih drobtinic
  • sol in poper po okusu

Postopek

1Krompir operemo in z olupkom vred skuhamo v slani vodi. Kuhamo pribliลพno 40 minut, odvisno od velikosti krompirja. Kuhanega olupimo in pretlaฤimo. Primeลกamo 45 g masla in mleko ter pustimo, da se ohladi.

2ล unko nareลพemo na manjลกe trakove, sir naribamo, mocarelo nareลพemo na kocke in odcedimo.

3Ohlajenemu krompirju primeลกamo jajci, posolimo in popopramo. Dodamo ลกe polovico narezane ลกunke, polovico parmezana in nariban sir. Dobro premeลกamo.

4Peฤico segrejemo na 200ยฐ C, pekaฤ namastimo in potresemo z drobtinicami. Polovico krompirjevega testa enakomerno razporedimo po dnu pekaฤa. Potresemo ga z mocarelo in drugo polovico ลกunke ter prekrijemo s preostalim testom.

5Po vrh potresemo parmezan, drobtinice in na majhne kosmiฤe narezano maslo.

6Peฤemo 30 minut, potresemo s sveลพim roลพmarinom in postreลพemo ลกe vroฤe. Zraven pripravimo ลกe skledo sezonske solate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite