Krompirjeva torta za vse navduลกene krompirjevce.
Sestavine
- 1 kg krompirja
- 2 jajci
- 60 g masla
- 50 g sveลพe naribanega parmezana
- 100 g mocarele
- 100 g sira edamca
- 100 g kuhane ลกunke
- 5 ลพlic mleka
- 1 ลพlica kruลกnih drobtinic
- sol in poper po okusu
Postopek
1Krompir operemo in z olupkom vred skuhamo v slani vodi. Kuhamo pribliลพno 40 minut, odvisno od velikosti krompirja. Kuhanega olupimo in pretlaฤimo. Primeลกamo 45 g masla in mleko ter pustimo, da se ohladi.
2ล unko nareลพemo na manjลกe trakove, sir naribamo, mocarelo nareลพemo na kocke in odcedimo.
3Ohlajenemu krompirju primeลกamo jajci, posolimo in popopramo. Dodamo ลกe polovico narezane ลกunke, polovico parmezana in nariban sir. Dobro premeลกamo.
4Peฤico segrejemo na 200ยฐ C, pekaฤ namastimo in potresemo z drobtinicami. Polovico krompirjevega testa enakomerno razporedimo po dnu pekaฤa. Potresemo ga z mocarelo in drugo polovico ลกunke ter prekrijemo s preostalim testom.
5Po vrh potresemo parmezan, drobtinice in na majhne kosmiฤe narezano maslo.
6Peฤemo 30 minut, potresemo s sveลพim roลพmarinom in postreลพemo ลกe vroฤe. Zraven pripravimo ลกe skledo sezonske solate.