Obrnjena ananasova pita

Znam svetuje

Za tiste, ki si ลพelite okusiti sladki preobrat klasiฤne sladice, predstavljamo obrnjeno ananasovo pito – izjemno soฤno in osveลพujoฤe pecivo, ki bo osvojilo vaลกe brbonฤice ลพe pri prvem griลพljaju.

Ta razliฤica slavne tarte Tatin vkljuฤuje soฤne rezine ananasa, ki se zlato karamelizirajo in ustvarijo sladko harmonijo s soฤnim testom. Spremenite svoje kulinariฤno doลพivetje s to eksotiฤno razliฤico, ki bo zagotovo postala zvezda vaลกe sladkarije.

Sestavine za obrnjeno ananasovo pito

Testo

  • 250 g mehke bele moke
  • 200 g sladkorja
  • 150 g sladkorja
  • 2 jajci
  • 60 g masla
  • 1 vreฤka pecilnega praลกka
  • ลกฤepec soli

Karamel

  • 140 g sladkorja
  • 2 ลพlici limoninega soka
  • 5 ลพlic vode โ€“ pribliลพno
  • 40 g masla
  • 8 rezin ananasa
  • 8 glaziranih ฤeลกenj ali viลกenj โ€“ lahko spustimo

Postopek

1V skledo ubijemo jajca, dodamo sladkor in stepamo z elektriฤnim meลกalnikom tako dolgo, dokler ne dobimo mehke kreme.

2Dodamo zmehฤano in na koลกฤke narezano maslo in premeลกamo. Moko presejemo s pecilnim praลกkom in jo dodamo jajฤni kremi, dodamo ลกe majhen ลกฤepec soli. Prilijemo ลกe mleko in zmeลกamo v enotno testo.

3Pripravimo karamelno omako. V kozico stresemo sladkor in zalijemo s toliko vode, da sladkor pokrije. Pri nizki temperaturi, brez meลกanja, kuhamo toliko ฤasa, da se sladkor stopi in sirup spremeni barvo v jantarno barvo karamela. Odstavimo z ognja in vmeลกamo maslo in limonin sok.

4Okrogel pekaฤ, premera 22 cm, obloลพimo s peki papirjem, peฤico segrejemo na 180ยฐC.

5Na peki papir nalijemo karamelno omako, ฤez poloลพimo rezine ananasa, lahko tudi iz konzerve. ฤŒe imamo glazirane ฤeลกnje, na sredino vsakega koลกฤka ananasa poloลพimo ลกe ฤeลกnjo. Rezin mora biti toliko, da prekrijejo dno pekaฤa.

6ฤŒez nalijemo testo in peฤemo 40 minut.

7Ko je pita peฤena (preverimo z zobotrebcem), jo vzamemo iz peฤice in pustimo v pekaฤu 10 minut, da se nekoliko ohladi. Pokrijemo s kroลพnikom in obrnemo na glavo. Previdno odstranimo pekaฤ, sladico ลกe malo ohladimo in postreลพemo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite