Porova juha

Znam svetuje

Por v tej zgodbi lahko zamenjamo tako s špinačo kot s koprivami, odvisno pač od letnega člasa, ki vlada v naravi.

Potrebujemo

  • 1 por
  • 2 do 3 krompirja
  • 1 strok česna
  • oljčno olje
  • 2 polni žlici peteršilja
  • sol
  • kardamom

Priprava

1Por operemo in nasekljamo na majhno. Kozico segrejemo, dodamo oljčno olje, strt česen in por ter mešamo.

2Ko zelenjava postaja mehka, zalijemo s hladno vodo, dodamo na kocke narezan krompir, sol in 1 zrno kardamoma ali ščepec kardamoma v prahu.

3Juho dokončamo s paličnim mešalnikom, dodamo veliko nasekljanega peteršilja in počasi uživamo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite