Tako dobra, da še lonec poližemo.
Potrebujemo
- 1 kg špinače
- 6 dkg masla
- 1 jedilno žlico moke
- strok česna
- 2 dcl mleka
- zajemalka juhe
- sol
- poper
- muškatni orešček
Priprava
1Špinači porežemo debele konce, stebla ji pustimo in jo dobro operemo. V kozici zavremo malo vode, jo solimo in v njej skuhamo špinačo. Vre naj le kakšnih 5 minut.
2Kuhano špinačo odcedimo. Vodo, v kateri se je špinača kuhala, prihranimo. Špinačo drobno sesekljamo ali pa jo pretlačimo s pasirko, ki jo uporabljamo za pire krompir ali paradižnik.
3V kozici segrejemo maslo, dodamo žličko moke, ko se zmes speni pa še strok strtega česna in pretlačeno špinačo. Gladko zmešamo, zalijemo z mlekom in juho ter zmešamo z metlico. Prilijemo vodo, v kateri smo špinačo kuhali, po potrebi dosolimo, popramo in dodamo muškatni orešček.
4Ko špinača dobro prevre, jo odstavimo.