Kremna špinača

Znam svetuje

Tako dobra, da še lonec poližemo.

Potrebujemo

  • 1 kg špinače
  • 6 dkg masla
  • 1 jedilno žlico moke
  • strok česna
  • 2 dcl mleka
  • zajemalka juhe
  • sol
  • poper
  • muškatni orešček

Priprava

1Špinači porežemo debele konce, stebla ji pustimo in jo dobro operemo. V kozici zavremo malo vode, jo solimo in v njej skuhamo špinačo. Vre naj le kakšnih 5 minut.

2Kuhano špinačo odcedimo. Vodo, v kateri se je špinača kuhala, prihranimo. Špinačo drobno sesekljamo ali pa jo pretlačimo s pasirko, ki jo uporabljamo za pire krompir ali paradižnik.

3V kozici segrejemo maslo, dodamo žličko moke, ko se zmes speni pa še strok strtega česna in pretlačeno špinačo. Gladko zmešamo, zalijemo z mlekom in juho ter zmešamo z metlico. Prilijemo vodo, v kateri smo špinačo kuhali, po potrebi dosolimo, popramo in dodamo muškatni orešček.

4Ko špinača dobro prevre, jo odstavimo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite