Bučni mafini

Znam svetuje

Bučni mafini so ustvarjeni za jesenski čas. So mehki, rahli in sočni. Po želji jim lahko vmešamo čokolado, cimet ali kakšno sadje, tudi suho pride v poštev, če ga prej namočimo v vodi.

Sestavine

  • 150 g moke
  • 200 g buče
  • 60 g stopljenega masla
  • 1/2 pecilnega praška
  • 100 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 1 dcl mleka
  • 2 jajci
  • ščepec soli

Postopek

1Pečico segrejemo na 180 stopinj, modelčke za mafine pa namastimo in pomokamo. Višek moke odstranimo.

2Kos buče olupimo in narežemo na koščke, damo jih na pladenj in pečemo v pečici na 200°C približno 20-30 minut, toliko da buča postane mehka. Pečeno bučo preložimo v ozko in visoko posodo ter s paličnim mešalnikom zmiksamo v gladek pire.

3V posodi penasto vmešamo jajca in oba sladkorja, dodamo stopljeno maslo in dobro premešamo. V skledo damo še mleko in bučni pire in dobro zmešamo, da se vse sestavine povežejo.

4V drugi skledi zmešamo moko, pecilni prašek in sol. Suhe sestavine postopoma dodajamo v mokre in zmešamo v gladko testo. Ker vse buče ne vsebujejo enake količine vode, bo maso morda potrebno razredčiti z mlekom ali zgostiti z moko. Dobiti moramo srednje gosto maso za muffine.

5Modelčke napolnimo z maso, če pa imamo pekač za peko mafinov, ga obložimo s papirčki in ptav tako napolnimo. Pečemo v segreti pečici približno 15 minut. Preverimo, če so pečeni in zobotrebec zapičimo v mafin. Če se nanj nič ne prime, so pečeni. Po potrebi čas peke podaljšamo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite