Pita – galeta s figami

Znam svetuje

Hitra in enostavna francoska pita. Tokrat smo jo pripravili s figami.

Sestavine

Testo

  • 250 g moke
  • 125 g masla
  • 70 g rjavega sladkorja
  • ščepec soli
  • mrzla voda po potrebi

Nadev

  • 10 – 15 fig (odvisno od velikosti)
  • 1 žlica medu

Postopek

1Iz sestavin za testo zamesimo krhko testo, ga zavijemo v plastično folijo in damo za pol ure v hladilnik.

2Fige narežemo na kolobarje. Ohlajeno testo razvaljamo v približno 40 cm širok krog, debel približno 3–4 mm in ga preložimo na pladenj, obložen s peki papirjem. Fige zložimo na testo, 5 centimetrov od roba, prelijemo z medom in rob zavihamo čez nadev.

3Premažemo ga s stepenim jajcem in pito postavimo v pečico, ki smo jo segreli na 180°C. Pečemo približno 45 minut, da se zlato-rumeno zapeče. Postrežemo še toplo, najbolje s kepico vaniljevega sladoleda.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite