Testo za potice

Znam svetuje

Najboljše testo za potice.

Sestavine za testo za potice

  • kvasec (2 dag kvasa), 1/2 dl mlačnega mleka, čajna žlička sladkorja, žlica moke)
  • 1/2 kg mehke bele moke
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 2 in 1/2 dl toplega mleka
  • 8 dag sladkorja
  • 8 dag surovega masla ali margarine
  • 3 rumenjaki
  • 1 čajna žlička ruma
  • malo sesekljane limonine lupinice
  • maščoba za pekač
  • beljak za premaz
  • sladkor v prahu za posip

Priprava

1Kvas razpustimo v mleku, dodamo sladkor in moko ter postavimo na toplo da vzhaja.

2V skledo presejemo moko in dodamo sol. V sredo naredimo jamico, vanjo stresemo kvasec in med mešanjem dolivamo mleko, ki smo mu dodali maščobo, sladkor, rumenjake, rum in limonino lupinico.

3Stepamo, da postane testo na površini gladko, v notranjsoti pa elastično in se loči od posode in kuhalnice.

4Nato testo pomokamo, pokrijemo s prtom in pustimo vzhajati.

5Vzhajano testo razvaljamo v 1 cm debelo pravokotno krpo, ki jo enakoreno premažemo z nadevom.

6Nato testo zvijemo in položimo v dobro namazan model, da vzhaja. Sedaj ga premažemo s stepenim beljakom in pečemo v srednje vroči pečici 1 uro.

7Pečeno potico pustimo v pekaču, da se nekoliko ohladi, nato jo zvrnemo na desko in potrosimo s sladkorjem v prahu.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite