Kivijevi mafini so okusna, hitra in za pripravo zelo preprosta sladica ter odliฤen naฤin, kako uporabiti zrele kivije. Mafinom dodajo sladko-kislo soฤnost, znaฤilno za ta sadeลพ, ki je iz roda gozdne trte aktinidije in je avtohtono kitajskega izvora.
Sestavine
- 250 g moke
- 150 g sladkorja
- 100 g masla
- 2 jajci
- 4 kiviji
- 1/2 zavitka pecilnega praลกka
- mleko
Priprava
1Kivije olupimo in zreลพemo na manjลกe koลกฤke. Maslo pristavimo, stopimo in ohladimo na sobno temperaturo. Maslu primeลกamo sladkor, jajca in presejano moko. Vse skupaj nekaj minut meลกamo z elektriฤnim roฤnim meลกalnikom. Dodamo pecilni praลกek in ลกe enkrat premeลกamo. ฤe je testo pretrdo, dodamo nekaj mleka ali riลพevega napitka.
2Peฤico segrejemo na 180ยฐC, testu primeลกamo narezan kivi, vse skupaj pa neลพno zmeลกamo s kuhalnico. V vdolbine v pekaฤu za mafine poloลพimo papirnate modelฤke. Napolnimo jih s pripravljenim testom.
3Pekaฤ za 30 do 35 minut potisnemo v segreto peฤico.