Kivijevi mafini

Znam svetuje

Kivijevi mafini so okusna, hitra in za pripravo zelo preprosta sladica ter odliฤen naฤin, kako uporabiti zrele kivije. Mafinom dodajo sladko-kislo soฤnost, znaฤilno za ta sadeลพ, ki je iz roda gozdne trte aktinidije in je avtohtono kitajskega izvora.

Sestavine

  • 250 g moke
  • 150 g sladkorja
  • 100 g masla
  • 2 jajci
  • 4 kiviji
  • 1/2 zavitka pecilnega praลกka
  • mleko

Priprava

1Kivije olupimo in zreลพemo na manjลกe koลกฤke. Maslo pristavimo, stopimo in ohladimo na sobno temperaturo. Maslu primeลกamo sladkor, jajca in presejano moko. Vse skupaj nekaj minut meลกamo z elektriฤnim roฤnim meลกalnikom. Dodamo pecilni praลกek in ลกe enkrat premeลกamo. ฤŒe je testo pretrdo, dodamo nekaj mleka ali riลพevega napitka.

2Peฤico segrejemo na 180ยฐC, testu primeลกamo narezan kivi, vse skupaj pa neลพno zmeลกamo s kuhalnico. V vdolbine v pekaฤu za mafine poloลพimo papirnate modelฤke. Napolnimo jih s pripravljenim testom.

3Pekaฤ za 30 do 35 minut potisnemo v segreto peฤico.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite