Slastna jesenska poslastica.
Sestavine
- 6 manjših krompirjev
- 300 g kostanja
- 2 jajci
- 350 g ostre moke
- sol
Priprava
1Cel, neolupljen krompir skuhamo. Kuhanega pretlačimo na moko. Kostanj lahko naribamo, da se bo res lepo razpustil, in ga dodamo krompirju. Dodamo še jajci in sol ter hitro zamesimo testo. Če je testo še lepljivo, dodamo še malo moke.
2Testo nato oblikujemo v klobaso in narežemo svaljke. Krompirjevo testo ne sme dolgo počivati, ker zvodeni, zato nas mora lonec vrele vode že pripravljen čakati.
3Svaljke položimo v vrelo vodo in jih kuhamo približno 8-10 minut, da priplavajo na površje in se še malo pokuhajo.
4Če je svaljkov preveč za en obrok, lahko višek sveže narejenih položimo na pomokano desko in jih skupaj z desko zamrznemo. Zamrznjene lahko kasneje pretresemo v vrečko in shranimo za naslednjič.