Najboljše se podajo k mesu, lahko pa jih tudi uživate kar same.
Sestavine za pečene paprike s česnom
- 4 rdeče paprike
- oljčno olje
- sol
- peteršilj
- 2 stroka česna
Postopek
1Paprike operite, razpolovite, odstranite seme in položite na pekač. Na visoki temperaturi jih pecite približno sedem minut na eni in sedem minut na drugi strani. Nič hudega, če koža počrni, saj jo boste odstranili.
2Ko jih spečete, počakajte nekaj minut, da se vsaj malo ohladijo, nato jim odstranite kožo (ni potrebno, da v celoti, vsekakor pa večino) in pokrite pustite, naj počivajo deset minut.
3Medtem pripravite marinado. V skodelici zmešajte oljčno olje, sol, nasekljan česen in peteršilj. Paprike položite v veliko skledo ter prelijte z marinado in sokom, ki se je izcedil iz njih.
4Postrezite šele po nekaj urah mariniranja na hladnem.