Marmelada iz robidnic z limono

Znam svetuje

ฤŒrna in slastna marmelada iz robidnic z limono je odliฤen namaz na sveลพem kruhu, ลพemljah ali palaฤinkah. Uporabite jo kot polnilo ali dodatek v razliฤne sladice. Dodajte jo na torte, piลกkote, pite ali pa jo kombinirajte s smetano, jogurtom ali sladoledom. Uporabite marmelado kot dodatek za mafine in pite. Naredite majhno jamico v testo in dodajte ลพlico marmelade iz robidnic z limono pred peko. Ko se peฤejo, se bo marmelada stopila in ustvarila sladko preseneฤenje v sredini peciva. Marmelado lahko prav tako razredฤimo z malo vode ali soka limone ter jo uporabimo kot preliv za sladoled, jogurt, puding ali drugo sadje. ฤŒe ji dodamo ลกฤepec cimeta ali vanilje, bo ลกe bolj diลกala. In nenazadnje se bo odliฤno obnesla v pikantnih omakah za rdeฤe meso in tudi kot dodatek k peฤenim perutniฤkam.

Sestavine za marmelado iz robidnic z limono

  • 2,75 kg robidnic
  • 1 limona
  • 2,75 kg pogretega sladkorja

Postopek

1Robidnice neลพno operemo in damo v posodo. Dodamo sok ene limone ter poฤasi kuhamo na ลกibkem ognju, dokler se iz njih ne zaฤne izloฤati sok.

2Zmes zavremo, potem zniลพamo temperaturo in kuhamo ลกe 15โ€“20 minut. Dodamo sladkor, ki smo ga prej na hitro pogreli na ponvi. Meลกamo, dokler se ne raztopi. Znova zviลกamo temperaturo, da marmelada zavre in kuhamo ลกe 4โ€“6 minut, da se zgosti.

3Robidovo marmelado shranimo v sterilizirane, tople kozarce. Dobro jih zapremo, obrnemo na glavo, pokrijemo z odejo in poฤakamo, da se ohladijo. Shranimo jih v suhem in hladnem prostoru.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite