Rezanci z morskimi bogomoljkami (kanočami)

Znam svetuje

Slasten okus po morju, zaradi katerega si še prste poližete.

Sestavine

  • 2 veliki pesti svežih kanoč
  • 300 g rezancev
  • 2 stroka česna
  • pest svežega, na drobno sesekljanega peteršilja
  • 1 svež pelat ali manjši paradižnik
  • oljčno olje
  • 1/2 dcl belega vina ali penine
  • po lasti izbiri lahko dodate malo popra ali kajenskega popra

Priprava

1Očistimo kanoče in na stran za poznejšo uporabo damo vse glave in nekaj oklepov. Očiščene repke damo na stran – bodite pozorni tudi na kakce, te morate odstraniti. 

2V 1 l vrele vode dajte vse glave in oklepe in kuhajte 10-15 min na zmernem ognju. Precedite. To vodo boste dodali vodi, v kateri boste kuhali rezance. Med tem postopkom zavrite v drugem loncu vodo za rezance. Ko zavre, ji dodajte zgornjo vodo in žlico oljčnega olja. 

3Ko se rezanci že kuhajo in so še malo trdi, v ponev dajte nekaj žlic oljčnega olja, česen, cele repke kanoč, na drobno narezan pelat, začimbe in vino. Ne mešajte, ponev samo malo obračajte na kuhalniku, ogenj naj bo zmeren ali skoraj malo nad minimum, ker morate paziti, da repki ne razpadejo – se ne razkuhajo.

4Na koncu, po približno 5 minutah, ugasnite ogenj in dodajte sveži peteršilj. 

5Kanoče dajte na vrh rezancev – priporočam nekaj kapljic oljčnega olja za top postrežbo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite