Dve zdravi, čudoviti sestavini v marmeladi, ki nam bo lepšala dan.
Sestavine za aronijo in robidnice v marmeladi
- 600 g aronije
- 800 g robidnic
- 1 želatina
Postopek
1Sadje operemo, pri tem ne bodimo pregrobi, ter ga denimo v lonec. Kuhamo ga na zmernem ognju približno 10 minut in medtem nenehno odstranjujemo peno, ki nastaja.
2Dodamo sladkor in mešamo, dokler se sladkor ne stopi, kar traja približno 5 minut. Zatem zmanjšajte ogenj in med stalnim mešanjem kuhate še 10 minut. Ne pozabite še naprej pobirati pene s površja.
3Dodamo želatino glede na navodila na vrečki in na srednjem ognju kuhamo še 5 minut.
4S še vročo marmelado napolnimo sterilizirane steklene kozarce, jih dobro zapremo, obrnemo na glavo, po 2 minutah zniva na pravo tran, pokrijemo z odejo in počakamo, da se ohladijo. Marmelado shranimo v suhem in hladnem prostoru.