Dve zdravi, ฤudoviti sestavini v marmeladi, ki nam bo lepลกala dan.
Sestavine za aronijo in robidnice v marmeladi
- 600 g aronije
- 800 g robidnic
- 1 ลพelatina
Postopek
1Sadje operemo, pri tem ne bodimo pregrobi, ter ga denimo v lonec. Kuhamo ga na zmernem ognju pribliลพno 10 minut in medtem nenehno odstranjujemo peno, ki nastaja.
2Dodamo sladkor in meลกamo, dokler se sladkor ne stopi, kar traja pribliลพno 5 minut. Zatem zmanjลกajte ogenj in med stalnim meลกanjem kuhate ลกe 10 minut. Ne pozabite ลกe naprej pobirati pene s povrลกja.
3Dodamo ลพelatino glede na navodila na vreฤki in na srednjem ognju kuhamo ลกe 5 minut.
4S ลกe vroฤo marmelado napolnimo sterilizirane steklene kozarce, jih dobro zapremo, obrnemo na glavo, po 2 minutah zniva na pravo tran, pokrijemo z odejo in poฤakamo, da se ohladijo. Marmelado shranimo v suhem in hladnem prostoru.