Rižota z lisičkami je brez dvoma ena najboljših rižot. Sveže lisičke očistimo, operemo v mrzli vodi in popivnamo, da se posušijo. Suhe lisičke pa zgolj namočimo v nekaj vode, ki je potem ne izlijemo proč, pač pa uporabimo pri pripravi rižote.
Sestavine za rižoto z lisičkami
- 300 g svežih lisičk
- 300 g riža arborio
- oljčno olje
- sol
- timijan
- šetraj
Postopek
1Posodo segrejemo, prilijemo oljčno olje in dodamo na večje ali manjše kose, kot želite, narezane lisičke in zelišča. Mešamo in ko voda izpari, dodamo riž.
2Riž in lisičke premešamo in riž malo prepražimo, nakar ga zalijemo z vodo. Razmerje riž-voda je 1 skodelica riža: 2,5 skodelice vode. Solimo, pokrijemo in ko voda zavre, zmanjšamo ogenj ter naprej kuhamo na šibkem ognju.
3Ko je rižota kuhana in ugasnemo ogenj, ji dodamo kos masla in vrnemo pokrovko na svoje mesto ter počakamo, da se rižota “umiri”. Postrežemo!