Mesni čolnički z jajcem

Znam svetuje

Odlična kombinacija okusov.

Sestavine

  • 1,5 kg mletega mesa
  • 1 čebula
  • 1 jajce
  • 1 dcl belega vina
  • malo mletega popra
  • ščep soli
  • jušna žlica domače vegete (po okusu)
  • čajna žlička rdeče mlete paprike
  • krušne drobtine
  • olje za pekač
  • 5 jajc (odvisno od števila mesnih čolničkov)

Priprava

1Vse skupaj zmešamo in napravimo zmes, iz katere oblikujemo 10 cm dolge čolničke, ki jih položimo v naoljen pekač. Če je zmes premalo gosta, si pomagamo z drobtinami. Na sredini vsakega mesnega koščka naredimo z žličko vdolbinico, v katero damo en jajček.

2Pekač položimo v ogreto pečico. Čolničke pečemo ventilacijsko cca 30 minut na 180°C.

3Zraven priložimo krompirček iz pečice, ki smo ga v pekaču pekli hkrati z mesom, in pečeno zelenjavo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite