Pijača, v kateri se prepletata nežen okus kokosa in ruma, je lahko tudi izvirno darilo.
Sestavine
- 200 g kokosove moke
- 300 g sladkorja
- 500 ml mleka
- 2 vaniljeva sladkorja
- 2 dl belega ruma
Postopek
1V kozico damo mleko in kokos, na zmerni temperaturi počakamo, da mešanica zavre, dodamo sladkor in kuhamo še nekaj minut, da se sladkor stopi. Ob tem stalno mešamo, da se ne prismodi.
2Odstavimo z ognja, počakamo, da se ohladi in skozi gazo precedimo. Iztisnemo čim več tekočine.
3Primešamo še beli rum, lahko kombiniramo tudi rum in žganje, ter prelijemo v steklenico.
4Uporabimo ga lahko v koktajlih ali pijemo samega, pri čemer kozarce okrasimo s kokosovimi kosmiči.
5Za bolj intenziven okus lahko v steklenico narežemo tudi košček celega kokosa.
6Ker pijača vsebuje alkohol, bodimo zmerni pri pitju.