Jogurtovo pecivo z breskvami

Znam svetuje

Breskve so že same po sebi odlična sladica, sladke, sočne in okusne sadeže pa lahko uporabimo tudi v različnih sladicah. Tale z jogurtom je hitro pripravljena in namesto tehtnice uporabimo kar jogurtov lonček.

Sestavine

  • 4-5 sočnih, zrelih breskev
  • 2 jogurtova lončka moke
  • 1 neškropljena limona
  • 1 pecilni prašek
  • 2 jajci
  • 1/2  jogurtov lonček sladkorja
  • 1/2 jogurtovega lončka rastlinskega olja
  • 1 lonček čvrstega ali grškega jogurta
  • ščepec soli

Postopek

1Breskve razpolovimo, odstranimo koščico, polovico jih narežemo na koščke, polovico pa na krhlje. Limoni naribamo lupinico in iztisnemo sok. Limonin sok prelijemo po narezanih breskvah.

2Pečico predgrejemo na 180°C okrogel pekač za pite, premera 23 cm  namastimo z oljem.

3Moko s pecilnim praškom in soljo presejemo. V skledi z električnim mešalnikom stepamo jajca s sladkorjem, dokler ne spremenijo barve in postanejo kremasta, približno pet minut.

4Ob stalnem mešanju dodamo olje, lupinico in jogurt, nato pa postopoma še presejano moko s pecilnim praškom. Stepamo še dve minuti.

5V maso vmešamo koščke breskev, premešamo, da se enakomerno razporedijo in maso vlijemo v pekač. Po vrhu posujemo razporedimo  krhlje marelic. Pečemo na srednji legi 35-40 minut, naredimo preizkus z zobotrebcem. Ko ga zapičimo na sredino, mora biti suh, nanj se ne sme prijeti testo.

6Postrežemo malo ohlajenega, če imate radi bolj sladka peciva, ga posujemo s sladkorjem v prahu.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite