Jogurtova pita z borovnicami

Znam svetuje

Enostavno, hitro in dobro, tako bi lahko poimenovali to pito, pripravimo jo mimogrede, sestavine pa merimo kar z jogurtovim lončkom.

Sestavine

  • 3 jogurtove lončke  borovnic
  • 2 jogurtova lončka moke
  • 1 pecilni prašek
  • 1 vaniljev sladkor
  • 2 jajci
  • 1/2 jogurtovega lončka sladkorja
  • 1/2 jogurtovega lončka rastlinskega olja
  • 1 lonček polnomastnega, še bolje grškega jogurta
  • 1 neškropljena limona
  • ščepec soli

Postopek

1Borovnice očistimo in operemo. Limoni najprej naribamo lupinico, nato pa stisnemo še sok.

2Pečico predgrejemo na 180°C pekač, velikosti 25 x 20 cm namastimo z oljem ali obložimo s peki papirjem.

3Moko s pecilnim praškom in soljo presejemo. V skledi z električnim mešalnikom stepamo jajca s sladkorjem, dokler ne spremenijo barve in postanejo kremasta, približno pet minut.

4Ob stalnem mešanju dodamo olje, limonino lupinico, limonin sok in jogurt, nato pa postopoma še presejano moko s pecilnim praškom. Stepamo še dve minuti.

6V maso vmešamo polovico borovnic, nežno premešamo, da se enakomerno razporedijo in maso vlijemo v pekač. Po vrhu posujemo ostale borovnice. Pečemo na srednji legi 30-40 minut, naredimo preizkus z zobotrebcem. Ko ga zapičimo na sredino, mora biti suh, nanj se ne sme prijeti testo.

7Preden postrežemo pecivo malo ohladimo, najboljše je še mlačno.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite