Hrustljavo ocvrte bučke

Znam svetuje

Bučke so res čudovita zelenjava – če jih ocvremo v pečici, ohranijo mehko sredico in hrustljavo skorjo. Za pripravo priporočamo panko drobtine, ker vpijajo manj maščobe in so bolj hrustljave od navadnih drobtinic.

Sestavine

  • 3 večje bučke
  • 150 g panko drobtin
  • 60 g sveže naribanega parmezana
  • 1/2 žličke soli
  • 1/4 žličke popra
  • 1/2 žličke česna v prahu
  • 3 beljaki
  • 0,5 dl oljčnega olja

Postopek

1Pečico segrejemo na 200°C. Velik pekač premažemo z oljčnim oljem. Bučke narežemo na enako velike palčke, debele dober centimeter.

2Narezane bučke razporedimo na kuhinjsko brisačo in jih dobro osušimo.

3Na večjem krožniku zmešamo drobtine, parmezan in vse začimbe. Na drugem, globokem krožniku razžvrkljamo beljake, da se začnejo peniti.

4Bučkine palčke pomočimo najprej v beljak, nekoliko otresemo, da odteče odvečen beljak, nato jih dobro povaljamo v drobtinicah. Rahlo pritisnemo z dlanjo, da se drobtine primejo na bučke. Polagamo jih na pripravljen pekač. Med njimi mora biti dovolj razdalje, da se ne dotikajo med seboj.

5Ko položimo vse bučke na pekač, jih rahlo, ampak temeljiti premažemo z oljčnim olje.

6Pečemo jih 10 minut, vzamemo iz pekača, temperaturo pečice znižamo na 180°C, bučke ponovno premažemo z oljem in vrnemo v pečico še za 10 minut.

7Postrežemo takoj, in sicer z jogurtovo omako.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite