Ste vedeli, da je avokado eden najbolj zdravih sadežev, saj vsebuje kar 25 esencialnih hranil, vitamine A, B, C, E in K ter baker, železo, fosfor, magnezij in kalij. Poleg tega je izjemno hranilen. Tudi če ga jemo s solato, bomo imeli zaradi visoke vsebnosti vlaknin občutek sitosti.
Sestavine
- 200 g rukole
- 1 rdeča grenivka
- 2 zrela avokada
- 0,3 dl oljčnega olja
- 0,2 dl jabolčnega kisa
- sol in kajenski poper
Postopek
1Grenivke olupimo, razdelimo na krhlje in odstranimo vso belo kožico. Krhlje prerežemo na polovico.
2Rukolo operemo in osušimo. Avokado olupimo, razpolovimo, da lažje odstranimo koščico in narežemo na tanjše rezine.
3Na krožnik damo rukolo, grenivko in avokado.
4V lončku razžvrkljamo olje, kis in sol ter prelijemo narezane sestavine. Potresemo s kajenskim poprom in postrežemo.