Kremna špinačna juha

Znam svetuje

Kremne juhe so hitro in enostavno pripravljene, okusne in seveda zdrave.

Sestavine

  • 500 g špinače
  • 300 g krompirja
  • 1 velika čebula
  • 3 stroki česna
  • 1 dl belega vina
  • 1 liter zelenjavne jušne osnove
  • 2 dl sladke smetane
  • 1 žlička česna v prahu
  • 1 žlička soli
  • 1/2 žličke popra
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 4 žlice kisle smetane

Postopek

1Čebulo sesekljamo, krompir olupimo, operemo in narežemo na majhne kocke.

2V loncu segrejemo oljčno olje, dodamo nasekljano čebulo in narezan krompir. Pražimo približno 5 minut, dodamo nasekljan česen, ko ta zadiši pa zalijemo z belim vinom.

3Mešamo in pustimo, da povre polovica tekočine.  Zalijemo z jušno osnovo, dodamo oprano špinačo in kuhamo približno 15 minut, da se krompir zmehča.

4Zalijemo s sladko smetan, dodamo začimbe in pustimo, da zavre.

5Juho zmiksamo s paličnim  mikserjem in kuhamo še nekaj minut. Pazimo, da se nam ne prismodi. Kremno juho damo na krožnike in na vrh dodamo še žlico kisle smetane.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite