Makovo pecivo brez tehtanja.
Sestavine
- 3 jajca
- 1 lonček moke
- 2 lončka mletega maka
- 1/2 lončka mletih lešnikov ali orehov
- 1,5 lončka mleka
- 1 lonček stopljenega masla
- 1 pecilni prašek
- 1 lončka sladkorja
- ščepec soli
Postopek
1Jajca in sladkor penasto vmešamo, dodamo mleko in maslo ter premešamo. Moko, mlete lešnike, mak, sol in pecilni prašek zmešamo med seboj in mešanico med stalnim mešanjem, počasi dodajamo k mokrim sestavinam.
2Okrogel pekač obložimo s peki papirjem in vanj prelijemo maso za biskvit. Pečemo v pečici, ki smo jo segreli na 180°C približno 25 minut. Z zobotrebcem preverimo, če je biskvit pečen in po potrebi čas peke podaljšamo.
3Pečen biskvit narežemo in postrežemo še mlačnega.
Nasvet
Biskvit lahko po želji prelijemo s stopljeno čokolado. Na vodni kopeli stopimo 130 g čokolade in 50 g masla. Polijemo po biskvitu, pustimo da se nekoliko strdi in postrežemo.