Če del mleka nadomestimo z mineralno vodo, bodo naše palačinke bolj rahle.
Sestavine za maso za palačinke z mineralno vodo
- 2 jajci
- 250 g moke (približno)
- 250 ml mleka
- 200 ml mineralne vode (Radenska)
- 1 žlica sladkorja
- ščepec soli
- olje za peko palačink
Postopek za maso za palačinke z mineralno vodo (radensko)
1V posodo damo jajci, prilijemo mleko in mineralno vodo, dodamo sladkor in ščepec soli ter z električno metlico premešamo. Moko dodajamo postopoma, in stalno mešamo, da dobimo želeno gostoto testa. Gostejša kot bo masa, debelejše bodo palačinke.
2Testo pustimo počivati 10 minut, da se moka napije, nato jo premešamo in po potrebi dodamo moko ali mleko.
3Ponev za palačinke segrejemo, pokapljamo z oljem. Z zajemalko vanjo vlijemo maso in jo s krožnimi gibi razlijemo po celotni ponvi. Palačinko pečemo kakšno minutko, da se robovi palačinke zapečejo in odstopijo od ponve, nato jo obrnemo z lopatko. Zapečemo jo še na drugi strani in preložimo na krožnik.
4Postopek ponavljamo, dokler nam ne zmanjka mase.