Malce pozabljen recept naših babic, v katerem nas bo navdušil okus tega kremastega pudinga s cimetom in muškatnim oreškom.
Sestavine
- 40 g masla
- 150 g riža arborio
- 75 g sladkorja
- 750 ml mleka
- 1/2 žličke cimeta
- 1/4 žličke muškatnega oreška
- 1 žlička vaniljeve esence
- 100 g rozin
- 300 ml sladke smetane
- 1/4 žličke soli
- 1 neškropljena limona – naribana lupinica
- maslo za pekač
Postopek
1Pečico segrejemo na 150°C. Pekač dobro namastimo z maslom.
2V kozici segrejemo maslo, dodamo sladkor in riž. Pražimo 2-3 minute, nato odstavimo z ognja.
3Prilijemo mleko, dodamo cimet, vaniljo, sol in muškatni orešček, naribamo limonino lupinico in primešamo še rozine.
4Vlijemo v pripravljen pekač in postavimo za pol ure v pečico. Vzamemo iz pečice, dobro premešamo in zalijemo s sladko smetano.
5Postavimo nazaj v pečico še za eno uro. Poskusimo. Če je riž kuhan, če ne podaljšamo kuhanje še za 15 minut.
6Postrežemo toplega, potresemo ga še z cimetom in/ali muškatnim oreškom.