Vam ostaja praznična hrana? Naj ne roma v smeti: pripravite okusne jedi!

Znam svetuje

Z malce domišljije lahko hrano, ki vam je ostala od prazničnih kosil in večerij, spremenite v okusne obroke.

Zelenjavo za pet minut blanširamo in zamrznemo, tako shranjeno lahko kadarkoli uporabimo. Zamrznemo lahko tudi grah, fižol, koruzo, brokoli, korenje, cvetačo, blitvo in špinačo. Paradižnik lahko posušimo v pečici in shranimo v oljčnem olju, ki mu dodamo zelišča. Iz obrezkov korenja, čebule, zelene in podobnega lahko skuhamo juho: vse skupaj stresemo v lonec, zalijemo z vodo, ki ji dodamo začimbe, in skuhamo. Mesojedci bodo presrečni, če bomo juhi med kuhanjem dodali še košček mesa.

Če nam ostajata sadje in zelenjava, lahko pripravimo nabodala in jih ponudimo kot predjed, lahko tudi s koščki sira.

Iz ostankov belega kruha pripravimo drobtine, ki jih boste uporabili pri paniranju. Če kruh ni povsem suh, ga narežemo na kocke in z njim obogatimo zelenjavno juho. Kruhove kocke lahko zamrznemo in jih uporabimo za pripravo kruhovih cmokov. Lahko pa star kruh narežemo za zajtrk na rezine, pomočimo v jajce in pripravimo okusen francoski toast.

Če vam je ostala kuhana govedina, lahko iz nje pripravimo solato s trdo kuhanim jajcem in čebulo. Začinimo s soljo, poprom, kisom in z oljem. Pripravimo lahko tudi zelenjavno enolončnico, ki ji dodamo testenine. Iz ostankov piščančjega mesa pripravimo slastne sendviče, kosti piščanca pa uporabimo za pripravo jušne osnove.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite