Najpreprostejše sušenje gob

Znam svetuje

Najpreprostejše sušenje gob, ne glede na njihovo vrsto, je v pečici. Za sušenje gob je najbolje, da so gobe čvrste, zdrave in vsekakor jih moramo očistiti morebitnih parazitov.

Postopek

1Gob, ki jih nameravamo posušiti, ne smemo umivati z vodo. Če je potrebno, jih obrežemo in nežno očistimo s krpo ali krtačko.

2Očiščene in zdrave gobe narežemo na rezine – bolj so tanke, prej se bodo gobe posušile. Ker je težko zares na tanko rezati, poskrbite vsaj, da rezine ne bodo debelejše od pol centimetra.

3Gobe zložimo na pekač, pokrit s peki papirjem. Ne dajemo jih eno čez drugo, ampak razporedimo, da se ne pokrivajo. Pečico prižgemo na 40 stopinj Celzija in, če je mogoče, vklopimo ventilator. Priporočamo, da vrata od pečice malce odprete, da lahko gre odvečna vlaga ven.

4Gobe so dovolj suhe, ko jo lahko prelomimo, ne da bi jih trgali. Shranimo jih lahko na več načinov. Prvi je v vrečke iz blaga, drugi v steklene posode, ali pa jih damo v polivinilasto vrečko in zamrznemo. Tako bodo tudi najdlje zdržale.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite