Kako vzpostaviti rutino?

Morda vas zanima

- Oglas -

Z novim letom smo obrnili nov list ali celo odprli novo, nepopisano knjigo. Večina si je zadala nove cilje, ki jih želimo uresničiti. Prvi korak smo naredili in čas je, da besede tudi udejanjimo.

Obstaja teorija, ki pravi, da za vzpostavitev rutine potrebujemo 21 dni. Teh 21 dni, vsak dan brez izgovorov izvajajmo, kar smo si zadali. Največkrat si izberemo redno ukvarjanje s športom, pitje vode, zdravo prehrano, čas brez multimedijskih naprav itd. Zavihajmo rokave, zavežimo superge in začnimo!

Potrebnih 21 dni, da določeno početje postane rutina oziroma se ga navadimo, izhaja iz dognanj lepotnega kirurga Maxwella Maltza. Priznani kirurg je opravil veliko operacij na obrazu, ki so pacientom spremenile videz. Svoja opažanja je začel zbirati in prišel do ugotovitve, da ljudje v povprečju potrebujejo 21 dni, da se navadijo svojega novega obraza.

Pri vzpostavitvi rutine svetujemo, da se kar najbolje organizirate (tabela, koledar …) in se za svoj trud tudi nagradite. Za cilj si postavimo vsak dan posebej in vsak dan bodimo ponosni, ker nam je uspelo. Vsak dan se spomnimo, zakaj smo se odločili nekaj spremeniti.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi