ฤe ลพelite pripraviti hitro in okusno mesno jed, so tile svinjski fileji s karameliziranimi jabolki prava poslastica. Svinjino ลพe od nekdaj spremljajo jabolka in v tej razliฤici sta timijan in karamelizirana jabolka edinstvena kombinacija.
Sestavine
- 1 svinjski file
- 2 stroka ฤesna
- 1 ลพlica nerafiniranega trsnega sladkorja
- 1 jabolko
- 1 ลพlica masla
- 3 vejice timijana
- 1 ลพlica oljฤnega olja
- sol
- poper
Priprava
1Svinjsko ribico nareลพemo na 12 kosov.
2V ponvi segrejemo ลพlico olja, stroka ฤesna in nekaj vejice timijana. V ponev poloลพimo ลกe medaljone in jih na zmernem ognju popeฤemo. Dve minuti na vsaki strani bo dovolj, da ostanejo soฤni in na sredino rahlo roลพnati.
3Medtem jabolku oฤistimo peลกฤiลกฤe in neolupljenega nareลพemo na tanke krhlje. V ponvi stopimo maslo s sladkorjem, dodamo jabolka in jih karameliziramo.
4Karamelizirane jabolฤne rezine razporedimo na kroลพnik, na vrh poloลพimo svinjske medaljone in prelijemo z omako, v kateri so se pekli medaljoni. Omaki lahko dodamo malo ฤilija. Postreลพemo s poljubno prilogo ali pa samo z zeleno solato.