Svinjski file z jabolki

Znam svetuje

ฤŒe ลพelite pripraviti hitro in okusno mesno jed, so tile svinjski fileji s karameliziranimi jabolki prava poslastica. Svinjino ลพe od nekdaj spremljajo jabolka in v tej razliฤici sta timijan in karamelizirana jabolka edinstvena kombinacija.

Sestavine

  • 1 svinjski file
  • 2 stroka ฤesna
  • 1 ลพlica nerafiniranega trsnega sladkorja
  • 1 jabolko
  • 1 ลพlica masla
  •  3 vejice timijana
  •  1 ลพlica oljฤnega olja
  •  sol
  •  poper

Priprava

1Svinjsko ribico nareลพemo na 12 kosov.

2V ponvi segrejemo ลพlico olja, stroka ฤesna in nekaj vejice  timijana.  V ponev poloลพimo ลกe medaljone in jih na zmernem ognju popeฤemo. Dve minuti na vsaki strani bo dovolj, da ostanejo soฤni in na sredino rahlo roลพnati.  

3Medtem jabolku oฤistimo peลกฤiลกฤe in neolupljenega nareลพemo na tanke krhlje. V ponvi stopimo maslo s sladkorjem, dodamo jabolka in jih karameliziramo.

4Karamelizirane jabolฤne rezine razporedimo na kroลพnik, na vrh poloลพimo svinjske medaljone in prelijemo z omako, v kateri so se pekli medaljoni. Omaki lahko dodamo malo ฤilija. Postreลพemo s poljubno prilogo ali pa samo z zeleno solato.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite