Rezanci z lososovo omako

Znam svetuje

Odliฤne testenine s ลกe boljลกo omako iz lososa.

Sestavine

  • 4 ลกalotke
  • 1 limona
  • 400 g lososovih filejev
  • 40 g masla
  • 2 ลพlici moke
  • 200 ml ฤiste zelenjavne juhe
  • 200 ml mleka
  • 200 g kisle smetane
  • sol
  • poper
  • 400 g ลกirokih rezancev

Priprava

1Za rezance zavremo vodo. ล alotko olupimo in drobno sesekljamo. Limono operemo z vroฤo vodo, obriลกemo, oribamo lupino in izstisnemo sok. Lososove fileje operemo, do suhega popivnamo in nareลพemo na ozke rezance.

2Maslo razpustimo in na njem popraลพimo ลกalotko, da postekleni. Primeลกamo moko ter prilijemo juho, mleko in 6 ลพlic limoninega soka. Zavremo, primeลกamo smetano, limonino lupinico in preostali limonin sok. Posolimo in popopramo. Omako odstavimo in vanjo stresemo narezanega lososa. Pustimo stati 5 minut, da se losos skuha.

3Krop posolimo in v njem po navodilu na ลกkatli skuhamo rezance. 3 minute pred koncem kuhanja jim dodamo korenje, ฤez 1 minuto pa ลกe buฤke. Rezance z zelenjavo odcedimo in ponudimo z omako.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite