Odliฤne testenine s ลกe boljลกo omako iz lososa.
Sestavine
- 4 ลกalotke
- 1 limona
- 400 g lososovih filejev
- 40 g masla
- 2 ลพlici moke
- 200 ml ฤiste zelenjavne juhe
- 200 ml mleka
- 200 g kisle smetane
- sol
- poper
- 400 g ลกirokih rezancev
Priprava
1Za rezance zavremo vodo. ล alotko olupimo in drobno sesekljamo. Limono operemo z vroฤo vodo, obriลกemo, oribamo lupino in izstisnemo sok. Lososove fileje operemo, do suhega popivnamo in nareลพemo na ozke rezance.
2Maslo razpustimo in na njem popraลพimo ลกalotko, da postekleni. Primeลกamo moko ter prilijemo juho, mleko in 6 ลพlic limoninega soka. Zavremo, primeลกamo smetano, limonino lupinico in preostali limonin sok. Posolimo in popopramo. Omako odstavimo in vanjo stresemo narezanega lososa. Pustimo stati 5 minut, da se losos skuha.
3Krop posolimo in v njem po navodilu na ลกkatli skuhamo rezance. 3 minute pred koncem kuhanja jim dodamo korenje, ฤez 1 minuto pa ลกe buฤke. Rezance z zelenjavo odcedimo in ponudimo z omako.