Džuveč riž

Morda vas zanima

- Oglas -

Poletna jed, ki jo lahko ponudimo samostojno ali kot prilogo k mesu z žara.

Sestavine

  • 250 g riža
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • 2 rdeči papriki
  • 2 korenčka
  • 3 paradižniki
  • 2 pesti graha
  • 1 žlica paradižnikovega koncentrata
  • manjši šopek svežega peteršilja in drobnjaka
  • sol in poper
  • sladka paprika, po želji tudi malo čilija
  • oljčno olje

Postopek

1Čebulo in česen nasekljamo, papriko, korenje in paradižnik narežemo na koščke. V ponvi na malo oljčnega olja na hitro popražimo čebulo. Dodamo papriko, grah in korenje in pražimo nekaj minut.

2Dodamo sol, poper, sladko papriko, čili in paradižnikov koncentrat, premešamo in pražimo še nekaj minut. Nato dodamo narezan paradižnik, pražimo še 5 minut in dodamo riž, ki ga prej operemo. Premešamo, na hitro popražimo in zalijemo z vodo.

3Kuhamo na zmernem ognju, večkrat premešamo in po potrebi dodajamo vodo toliko časa, da se riž zmehča in tekočina povre. Čas kuhanja je odvisen od vrste riža, zato se držimo navodil na embalaži.

4Ko je riž kuhan, mu vmešamo nasekljane sveže začimbe in postrežemo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -