Zloženka

Znam svetuje

Enostavno in sočna sladica, ki noč prespi v hladilniku.

Sestavine

  • večji paket Albert oz. maslenih piškotov
  • 6 velikih jabolk
  • cimet
  • paket vaniljevega pudinga
  • 350 ml mleka
  • lonček sladke smetane
  • 2 žlici mascarponeja
  • grenki kakav
  • sladkor po okusu

Priprava

1V pekač naložite sloj iz Albert piškotov. Iz jabolk skuhamo gosto čežano in jo razmažemo čez sloj piškotov. Čežano spet prekrijete z novim slojem piškotov.

2Skuhamo gostejši vaniljev puding in ga prelijemo čez sloj piškotov, nakar sledi še en sloj piškotov. Po vrhu namažemo stepeno smetano z vmešanim mascarponejem in potresemo z grenkim kakavom. Čežano, puding in stepeno smetano sladkamo po svojem okusu.

3Zloženko čez noč pustimo v hladilniku, da se piškoti napojijo in nadevi zgostijo ter utrdijo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite