Odliฤna sladica, ki je ime dobila zaradi svojega izgleda.
Sestavine
Testo
- 6 jajc
- 75 ml vode
- 195 g sladkorja
- 180 g moke
- 15 g pecilnega praลกka (vreฤka in pol)
- 23 g kakava v prahu
- 2 vreฤki vaniljevega sladkorja
Krema
- 560 ml mleka z okusom vanilje
- 45 g koruznega ลกkroba (gustin)
- 40 g vaniljevega sladkorja (4 vreฤke)
- 2 stroka vanilje
- 560 g na sobno temperaturo ogretega masla
- drobno naribana limonina lupinica
- 225 g sladkorja v prahu
Preliv
- 500 g kokosove moke
Posip
- 200 g masla
- 320 g jedilne ฤokolade
Priprava
1Rumenjake, navaden in vaniljev sladkor penasto umeลกamo. V zmes poฤasi dodajamo vodo. Moko, kakav in pecilni praลกek zmeลกamo v isti skledi in presejemo. Moko zaฤnemo postopoma dodajati rumenjakom. Beljake stepemo v ฤvrst sneg, ki ga neลพno umeลกamo v jajฤno zmes.
2Peฤico segrejemo na 190 ยฐC. Med tem pekaฤ (velikosti 30 x 39 cm) obloลพimo s papirjem za peko. Nanj vlijemo pripravljeno testo in ga razporedimo po celotni povrลกini. Sega naj slab centimeter visoko. Biskvit peฤemo 15 minut. V posodici v gladko zmes umeลกamo 100 ml mleka, ลกkrob in vaniljev sladkor. Dobili smo podmet.
3Preostanek mleka vlijemo v kozico in ga skupaj z vaniljevim strokom zavremo. V vrelo mleko med nenehnim meลกanjem poฤasi dodajamo podmet. Prevremo, da se krema zgosti. Kremo precedimo v posodo in ji primeลกamo naribano limonino lupinico. Pokrijemo jo z ลพivilsko folijo in postavimo na hladno, da se strdi. Maslo penasto umeลกamo. Dodamo sladkor v prahu in ohlajeno kremo ter vse skupaj dobro premeลกamo, da dobimo gladko zmes.
4Iz polovice biskvita izreลพemo kroge za ruske kape, ki naj bodo premera 4 centimetre. Na drugo polovico biskvita enakomerno namaลพemo 2/3 kreme, izreลพemo nove kroge in jih pokrijemo z izrezanimi biskvitnimi krogi. Rahlo pritisnemo, da se plasti med seboj sprimejo.
5Ruske kape ob straneh namaลพemo s preostankom kreme in jih povaljamo v kokosovi moki. Nad soparo razpustimo maslo. Dodamo ฤokolado in premeลกamo, da dobimo gladko zmes, ki jo polijemo po vrhu kap. Pri tem pazimo, da nam preliv ne steฤe ฤez rob.
6Poฤakamo, da se preliv strdi, potem pa pripravljeno pecivo serviramo na kroลพnik ali pladenj in postreลพemo.