Ruske kape

Znam svetuje

Odliฤna sladica, ki je ime dobila zaradi svojega izgleda.

Sestavine

Testo

  • 6 jajc
  • 75 ml vode
  • 195 g sladkorja
  • 180 g moke
  • 15 g pecilnega praลกka (vreฤka in pol)
  • 23 g kakava v prahu
  • 2 vreฤki vaniljevega sladkorja

Krema

  • 560 ml mleka z okusom vanilje
  • 45 g koruznega ลกkroba (gustin)
  • 40 g vaniljevega sladkorja (4 vreฤke)
  • 2 stroka vanilje
  • 560 g na sobno temperaturo ogretega masla
  • drobno naribana limonina lupinica
  • 225 g sladkorja v prahu

Preliv

  • 500 g kokosove moke

Posip

  • 200 g masla
  • 320 g jedilne ฤokolade

Priprava

1Rumenjake, navaden in vaniljev sladkor penasto umeลกamo. V zmes poฤasi dodajamo vodo. Moko, kakav in pecilni praลกek zmeลกamo v isti skledi in presejemo. Moko zaฤnemo postopoma dodajati rumenjakom. Beljake stepemo v ฤvrst sneg, ki ga neลพno umeลกamo v jajฤno zmes.

2Peฤico segrejemo na 190 ยฐC. Med tem pekaฤ (velikosti 30 x 39 cm) obloลพimo s papirjem za peko. Nanj vlijemo pripravljeno testo in ga razporedimo po celotni povrลกini. Sega naj slab centimeter visoko. Biskvit peฤemo 15 minut. V posodici v gladko zmes umeลกamo 100 ml mleka, ลกkrob in vaniljev sladkor. Dobili smo podmet.

3Preostanek mleka vlijemo v kozico in ga skupaj z vaniljevim strokom zavremo. V vrelo mleko med nenehnim meลกanjem poฤasi dodajamo podmet. Prevremo, da se krema zgosti. Kremo precedimo v posodo in ji primeลกamo naribano limonino lupinico. Pokrijemo jo z ลพivilsko folijo in postavimo na hladno, da se strdi. Maslo penasto umeลกamo. Dodamo sladkor v prahu in ohlajeno kremo ter vse skupaj dobro premeลกamo, da dobimo gladko zmes.

4Iz polovice biskvita izreลพemo kroge za ruske kape, ki naj bodo premera 4 centimetre. Na drugo polovico biskvita enakomerno namaลพemo 2/3 kreme, izreลพemo nove kroge in jih pokrijemo z izrezanimi biskvitnimi krogi. Rahlo pritisnemo, da se plasti med seboj sprimejo.

5Ruske kape ob straneh namaลพemo s preostankom kreme in jih povaljamo v kokosovi moki. Nad soparo razpustimo maslo. Dodamo ฤokolado in premeลกamo, da dobimo gladko zmes, ki jo polijemo po vrhu kap. Pri tem pazimo, da nam preliv ne steฤe ฤez rob.

6Poฤakamo, da se preliv strdi, potem pa pripravljeno pecivo serviramo na kroลพnik ali pladenj in postreลพemo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite