Pohane šnite

Morda vas zanima

- Oglas -

S pohanimi šnitami za zajtrk so nas navduševale naše babice in mame in sedaj z omamnim vonjem, ki se širi po stanovanju, zbujamo svoje otroke.

Sestavine

  • 8 rezin starega kruha
  • 4 jajca
  • 3 dl mleka
  • 1 dl sladke smetane
  • ščepec soli
  • 1/2 žličke cimeta
  • 1 vaniljev sladkor
  • olje za cvrtje
  • 1 žlica masla

Postopek

1En dan star kruh narežemo na slaba 2 cm debele rezine. V široki skledi razžvrkljamo jajca, mleko, smetano, dodamo cimet, vaniljev sladkor in sol.

2Mešamo z metlico toliko časa, da nastane enotna zmes. V zmes potopimo rezino kruha, pustimo nekaj časa, da se dobro napoji in jo obrnemo, da se prepoji z mešanico še na drugi strani.

3V ponev damo žlico masla in olje, oboje pa zato, ker maslo izboljša okus, olje pa poskrbi, da se maslo ne zažge. Na zmernem ognju olje segrejemo do približno 180°C.

4Rezine, namočene v jajce, z lopatko prestavimo v segreto ponev. Naenkrat cvremo toliko rezin, da se med sabo ne dotikajo. Na eni strani pečemo približno 3-4 minute, do zlato-rjave barve, nato šnite obrnemo in spečemo še na drugi strani.

5Pečene odlagamo na papirnato brisačko, da vpijejo odvečno maščobo.

6Postrežemo takoj, lahko samo s sladkorjem, marmelado, limoninim sokom, čokoladnim namazom …

Prejšnji članekLangaš
Naslednji članekLangaš s krompirjem
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -