Polnjeni šampinjoni z orehovim nadevom

Znam svetuje

Odlična jed s še bolj odličnim nadevom.

Sestavine

  • 8 velikih šampinjonov
  • 2 stroka česna
  • 100 g mletih orehov
  • 1 rumenjak
  • peteršilj
  • drobnjak
  • mleko (ali nadomestek)
  • sol
  • poper
  • olivno olje        
  • 2 žlici drobtin
  • naribana mozzarela ali parmezan

Priprava

1Šampinjone dobro operemo pod tekočo vodo in jim odstranimo bete.

2V posodi zmešamo sesekljane bete, strt česen, orehe, nasekljan peteršilj in drobnjak ter vse skupaj dobro premešamo. Dodamo še rumenjak, ki smo ga razžvrkljali z mlekom. Solimo in popramo ter dobro premešamo. Če je zmes preredka, dodamo drobtine.

3Pekač naoljimo in vanj položimo klobuke šampinjonov. Nadevamo jih z nadevom, potresemo z drobtinami in s sirom, pokapljamo z olivnim oljem in zapečemo v pečici, ki smo jo predogreli na 180 °C. Pečemo jih približno 20 minut, odvisno od pečice. Pečeni so, ko je sir lepo zapečen. Postrežemo jih takoj, še vroče.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite