ฤe ลพelite malo drugaฤno kosilo, bolj sladko, si skuhajte te svaljke z makom.
Sestavine
- 1 kg krompirja
- 300 g ostre moke
- 2 jajce
- 80 g masla
- 1 vanilin sladkor
- lupinica ene neลกkropljene limone
- 50 g sladkorja
- ลกฤepec soli
- cimet
- 60 g maka
Postopek
1Najprej damo kuhati krompir v olupku, zberite manjลกi krompir pribliลพno enake velikosti. Da ne popoka, ga malo osolimo Kuhan krompir olupimo, malo ohladimo in stisnemo oziroma zmeฤkamo tako, da nam ne ostanejo koลกฤki.
2Na sredini naredimo jamico, damo notri jajci, na obod nareลพemo 20 g masla, posujemo z ostro moko, posolimo, dodamo sladkor in vanilin sladkor, limonino lupinico in na hitro zgnetemo testo. Najbolje, da je krompir ลกe mlaฤen. ฤe se testo preveฤ lepi (odvisno od krompirja), dodajamo ลกe malo moke. Vendar, dlje kot mesimo, bolj se bo testo lepilo. Naredimo svaljek, ga nareลพemo na manjลกe kolobarฤke, med dlanmi oblikujemo svaljke in zlagamo na desko.
3Svaljke damo v rahlo osoljen krop in kuhamo, dokler ne priplavajo na vrh. S penovko jih poberemo iz vode.
4V veฤji ponvi segrejemo preostalo maslo, v njem malo pocvremo svaljke, potresemo jih ลกe z makom in cimetom. Postreลพemo takoj.