Poskusite ta nenavadno okusen krompir z nadevom iz tune, koruze in majoneze.
Sestavine
- 4 veliki krompirji
- 200 g koruze iz ploฤevinke
- 60 g majoneze
- ลกopek sveลพega peterลกilja
- sol in poper
Postopek
1Peฤico segrejemo na 200ยฐC. Krompir dobro operemo in posuลกimo. Vsak krompir veฤkrat prebodemo z vilicami in zavijemo v alu folijo.
2Postavimo ga v peฤico in peฤemo pribliลพno uro in 15 minut. Vzamemo ga iz peฤice, peฤici zviลกamo temperaturo na 250ยฐC. Previdno odvijemo folijo, premaลพemo ga z oljฤnim oljem in postavimo nazaj v peฤico za 15 minut, da se skorjica lepo zapeฤe.
3V posodi zmeลกamo tuno, koruzo in majonezo. Zaฤinimo s soljo in poprom.
4Krompir vzamemo iz peฤice in ga pustimo na kroลพniku 10 minut. Na vrhu vsakega zareลพemo globok kriลพ. Neลพno ga pritisnemo ob podlago, da se razpre. Pomagamo si s kuhinjsko krpo.
5V vsak krompir nadevamo 1/4 meลกanice tune, koruze in majoneze in izdatno potresemo s sveลพim peterลกiljem. Lahko dodamo tudi nasekljano mlado ฤebulo.