Krompir s tuno, koruzo in majonezo

Znam svetuje

Poskusite ta nenavadno okusen krompir z nadevom iz tune, koruze in majoneze.

Sestavine

  • 4 veliki krompirji
  • 200 g koruze iz ploฤevinke
  • 60 g majoneze
  • ลกopek sveลพega peterลกilja
  • sol in poper

Postopek

1Peฤico segrejemo na 200ยฐC. Krompir dobro operemo in posuลกimo. Vsak krompir veฤkrat prebodemo z vilicami in zavijemo v alu folijo.

2Postavimo ga v peฤico in peฤemo pribliลพno uro in 15 minut. Vzamemo ga iz peฤice, peฤici zviลกamo temperaturo na 250ยฐC.  Previdno odvijemo folijo, premaลพemo ga z oljฤnim oljem in postavimo nazaj v peฤico za 15 minut, da se skorjica lepo zapeฤe.

3V posodi zmeลกamo tuno, koruzo in majonezo. Zaฤinimo s soljo in poprom.

4Krompir vzamemo iz peฤice in ga pustimo na kroลพniku 10 minut. Na vrhu vsakega zareลพemo globok kriลพ. Neลพno ga pritisnemo ob podlago, da se razpre. Pomagamo si s kuhinjsko krpo.

5V vsak krompir nadevamo 1/4 meลกanice tune, koruze in majoneze in izdatno potresemo s sveลพim peterลกiljem. Lahko dodamo tudi nasekljano mlado ฤebulo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite