Mesni polpeti s sezamom

Morda vas zanima

- Oglas -

Zelo dobri in sočni polpeti, ki so okusni tako topli kot hladni.

Sestavine

  • 350 g mlete govedine
  • 150 g mlete svinjine
  • 1 čebula
  • 4 stroki česna
  • 1 jajce
  • 80 g krušnih drobtinic
  • šopek peteršilja
  • majaron
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol
  • poper
  • sezamova semena
  • olje za cvrtje

Priprava

1Čebulo drobno nasekljamo, jo posolimo in pražimo na oljčnem olju, dokler ne postekleni. Nato dodamo še drobno sesekljan česen in še nekaj minut na nizkem ognju pražimo. Pazimo, da se česen ne zažge. Peteršilj drobno nasekljamo.

2V večji skledi dobro zmešamo meso, popraženo čebulo s česnom, peteršilj, jajce in drobtine. Drobtinic dodamo toliko, da nam masa ne razpada. Dodamo še sol, poper in malo majarona.

3Z rokami oblikujemo polpete. Povaljamo jih v sezamovih semenih.

4V ponvi segrejemo olje za cvrtje in polpete na obeh straneh ocvremo do zlato-rjave barve. Pečene polpete odlagamo na papirnato brisačo, da vpije odvečno maščobo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -