Sladka in slana pečena buča z medom, polnjena z brstičnim ohrovtom, rdečo peso, korenjem, brusnicami in feto

Znam svetuje

Ta hranljiva jed združuje zemeljske okuse pečene zelenjave s sladkostjo medu in brusnic, obložena s kremno feto za prijeten kontrast. Pečena buča v kombinaciji z brstičnim ohrovtom, rdečo peso in korenjem ustvarja popolno ravnovesje med sladkim in slanim, kar je idealen obrok za vse letne čase.

Sestavine

Za bučo

  • 1 velika maslena buča, prepolovljena in očiščena semen
  • 2 žlici olivnega olja
  • 2 žlici medu
  • sol
  • poper

Za nadev

  • 1 skodelica brstičnega ohrovta, prepolovljenega
  • 1 srednje velika rdeča pesa, olupljena in narezana na kocke
  • 2 korenja, olupljena in narezana
  • 1/2 skodelice suhih brusnic
  • 2 žlici olivnega olja
  • sol
  • poper

Za preliv

  • 1/2 skodelice drobljene fete
  • 2 žlici medu
  • svež peteršilj, nasekljan, za okras

Postopek

1Pečico segrejte na 200°C in obložite pekač s papirjem za peko.

2Maslene buče premažite z olivnim oljem, začinite s soljo in poprom ter pokapajte z medom po mesu. Položite jih s prerezano stranjo navzdol na pekač in pecite 40-45 minut, oziroma dokler ne postanejo mehke. Ko so pečene, jih dajte na stran.

3Medtem, ko se buča peče, zmešajte brstični ohrovt, rdečo peso in korenje z olivnim oljem, soljo in poprom. Razporedite po drugem pekaču in pecite 25-30 minut, vmes enkrat premešajte, da se zelenjava zmehča in karamelizira. Na koncu primešajte suhe brusnice.

4Pečeno bučo obrnite in napolnite vsako polovico z mešanico pečene zelenjave. Prekrijte z drobljeno feto in pokapajte z medom.

5Na koncu okrasite z nasekljanim peteršiljem za barvit zaključek. Postrezite toplo kot okusno glavno jed ali prilogo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite