Ni boljšega kot je sataraš – sezonska jed s svežimi paradižniki in papriko, čebulo in jajci. V času, ko je domačega paradižnika in paprike v obilju, je sataraš odličen način, da izkoristimo bogastva vrta in si pripravimo to lahko, zdravo in preprosto jed.
Sestavine za sataraš z obilico paprik
- 10 paprik
- 5 paradižnikov, zrelih
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 čebuli
- 4 jajca
- sol
- poper
Postopek
1Čebulo sesekljamo, očiščeno papriko narežemo na rezance, paradižnik olupimo, jim odstranimo semena in zrežemo na kose. Najlažje jih bomo olupili, če jih za nekaj minut potopimo v lonec kipeče vode.
2Lonec segrejemo, dodamo olje in prepražimo čebulo, dodamo papriko in dušimo 10 minut, da se zmehča. Zatem dodamo paradižnik, solimo, popramo in skupaj dušimo toliko časa, da voda izpari. Večkrat premešamo.
3Ko voda izpari in se na dnu pokaže maščoba, dodamo stepena jajca, ki smo jim dodali ščepec soli, in mešamo, da zakrknejo. Po okusu še solimo.