Polpeti iz bučk

Znam svetuje

Še ena odlična jed z bučkami – bučkini polpeti.

Sestavine

  • 1 velika zelena bučka
  • 2 žlici skute
  • 2 žlici rdečega fižola v zrnu (je bolj čvrst)
  • 1 čebulo
  • mleti česen
  • 1 žlička čičerikine moke za vezavo (nadomesti eno jajce)
  • 1 žlica pšeničnega zdroba
  • 1 žlica mletih ovsenih kosmičev
  • sol
  • poper ali piment
  • muškatni orešček

Priprava

1Operemo bučko in ji odstranimo semenje. Bučko naribamo, posolimo in pustimo, da se izloči voda. Čebulo narežemo na majhne kockice in popražimo. Bučke ožamemo in jih dodamo čebuli. Popražimo, da se pokuha vsa tekočina. Odstavimo z ognja in ohladimo.

2Dodamo pretlačen fižol, skuto in ostale sestavine ter dobro premešamo. Če je zmes premokra, dodamo mlete ovsene kosmiče. Če je zmes presuha, dodamo še fižol ali skuto. Sestavine dobro premešamo in oblikujemo polpete.

3Popečemo jih na zmernem ognju, da zlato porjavijo. Postrežemo jih samostojno s solato ali pa ponudimo kot prilogo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite