Gratinirana pesa s feta sirom in orehi

Znam svetuje

Količina v tem receptu temelji na serviranju jedi kot glavne. Je pa dober recept tudi za predjed, potem se izračuna samo polovico vsega na osebo.

Sestavine

  • 4 čebulice rdeče pese
  • 150 g feta sira
  • 1 pest orehov, grobo sesekljanih
  • 4 vejice peteršilja (ali kaj drugega kar vam je všeč)
  • 1 strok česna
  • 1 majhna čebula
  • 2 jedilni žlici kisa
  • 3 jedilne žlice olja
  • 50 ml zelenjavne juhe
  • 1 čajna žlička medu
  • sol in poper

Postopek

1Kupite predhodno kuhano peso (najdete jo zapakirano v zelenjavnem oddelku supermarketa) ali pa jo sami kuhajte v slani vodi približno 15 minut, pustite, da se malo ohladi in jo nato olupite.

2Peso narežemo na tanke rezine. Potrebno je biti malo previden, saj se pesa močno obarva.

3Zmešajte omako vinaigrette iz kisa, olja, zelenjavne osnove in medu, začinite s soljo in poprom. Čebulo, česen in peteršilj drobno sesekljamo ter primešamo.

4Rezine rdeče pese položite v posodo za peko ali na pekač in jih prelijte z vinaigrette. Feta sir zdrobimo in po vrhu porazdelimo skupaj z orehi.

5Gratinirano peso pečemo pri približno 200°C okoli 15 minut, dokler feta sir ne postane zlato rjav.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite