Gratinirana pesa s feta sirom in orehi

Znam svetuje

Koliฤina v tem receptu temelji na serviranju jedi kot glavne. Je pa dober recept tudi za predjed, potem se izraฤuna samo polovico vsega na osebo.

Sestavine

  • 4 ฤebulice rdeฤe pese
  • 150 g feta sira
  • 1 pest orehov, grobo sesekljanih
  • 4 vejice peterลกilja (ali kaj drugega kar vam je vลกeฤ)
  • 1 strok ฤesna
  • 1 majhna ฤebula
  • 2 jedilni ลพlici kisa
  • 3 jedilne ลพlice olja
  • 50 ml zelenjavne juhe
  • 1 ฤajna ลพliฤka medu
  • sol in poper

Postopek

1Kupite predhodno kuhano peso (najdete jo zapakirano v zelenjavnem oddelku supermarketa) ali pa jo sami kuhajte v slani vodi pribliลพno 15 minut, pustite, da se malo ohladi in jo nato olupite.

2Peso nareลพemo na tanke rezine. Potrebno je biti malo previden, saj se pesa moฤno obarva.

3Zmeลกajte omako vinaigrette iz kisa, olja, zelenjavne osnove in medu, zaฤinite s soljo in poprom. ฤŒebulo, ฤesen in peterลกilj drobno sesekljamo ter primeลกamo.

4Rezine rdeฤe pese poloลพite v posodo za peko ali na pekaฤ in jih prelijte z vinaigrette. Feta sir zdrobimo in po vrhu porazdelimo skupaj z orehi.

5Gratinirano peso peฤemo pri pribliลพno 200ยฐC okoli 15 minut, dokler feta sir ne postane zlato rjav.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite