Testenine z lososom

Znam svetuje

Zamislimo si razkošje okusov lososa, ko eno jed sestavimo iz prekajenega in tudi svežega lososa. Z maslom, mlekom in sladko smetano bomo to jed lepo povezali v celoto, ki se bo ovila okoli širokih rezancev.

Sestavine

  • 400 g širokih rezancev
  • 200 g svežega lososa
  • 100 g prekajenega lososa
  • sol
  • 2 žlici masla
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici olja
  • 4 dl mleka
  • žlica moke
  • 1 dl sladke smetane
  • 1/4 muškatnega oreščka

Postopek

1Pristavimo lonec z litrom in pol vode, solimo in zavremo. Testenine skuhamo po navodilih z embalaže.

2V drugi posodi raztopimo maslo, na njem prepražimo moko do svetlo rumene barve. Prilijemo mleko, solimo, dodamo muškatni orešček v prahu in kuhamo 5 minut. Na koncu primešamo še sladko smetano.

3Svežega lososa narežemo na manjše kose in ga popečemo na 2 žlicah olja. Ko je pečen, mu dodamo na koščke narezanega prekajenega lososa, na hitro premešamo (toliko, da losos ni več rožnat), dodamo sesekljan česen in zamešamo belo omako. Postrežemo s testeninami.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite