Zamislimo si razkoลกje okusov lososa, ko eno jed sestavimo iz prekajenega in tudi sveลพega lososa. Z maslom, mlekom in sladko smetano bomo to jed lepo povezali v celoto, ki se bo ovila okoli ลกirokih rezancev.
Sestavine
- 400 g ลกirokih rezancev
- 200 g sveลพega lososa
- 100 g prekajenega lososa
- sol
- 2 ลพlici masla
- 2 stroka ฤesna
- 2 ลพlici olja
- 4 dl mleka
- ลพlica moke
- 1 dl sladke smetane
- 1/4 muลกkatnega oreลกฤka
Postopek
1Pristavimo lonec z litrom in pol vode, solimo in zavremo. Testenine skuhamo po navodilih z embalaลพe.
2V drugi posodi raztopimo maslo, na njem prepraลพimo moko do svetlo rumene barve. Prilijemo mleko, solimo, dodamo muลกkatni oreลกฤek v prahu in kuhamo 5 minut. Na koncu primeลกamo ลกe sladko smetano.
3Sveลพega lososa nareลพemo na manjลกe kose in ga popeฤemo na 2 ลพlicah olja. Ko je peฤen, mu dodamo na koลกฤke narezanega prekajenega lososa, na hitro premeลกamo (toliko, da losos ni veฤ roลพnat), dodamo sesekljan ฤesen in zameลกamo belo omako. Postreลพemo s testeninami.