Testenine z lososom

Znam svetuje

Zamislimo si razkoลกje okusov lososa, ko eno jed sestavimo iz prekajenega in tudi sveลพega lososa. Z maslom, mlekom in sladko smetano bomo to jed lepo povezali v celoto, ki se bo ovila okoli ลกirokih rezancev.

Sestavine

  • 400 g ลกirokih rezancev
  • 200 g sveลพega lososa
  • 100 g prekajenega lososa
  • sol
  • 2 ลพlici masla
  • 2 stroka ฤesna
  • 2 ลพlici olja
  • 4 dl mleka
  • ลพlica moke
  • 1 dl sladke smetane
  • 1/4 muลกkatnega oreลกฤka

Postopek

1Pristavimo lonec z litrom in pol vode, solimo in zavremo. Testenine skuhamo po navodilih z embalaลพe.

2V drugi posodi raztopimo maslo, na njem prepraลพimo moko do svetlo rumene barve. Prilijemo mleko, solimo, dodamo muลกkatni oreลกฤek v prahu in kuhamo 5 minut. Na koncu primeลกamo ลกe sladko smetano.

3Sveลพega lososa nareลพemo na manjลกe kose in ga popeฤemo na 2 ลพlicah olja. Ko je peฤen, mu dodamo na koลกฤke narezanega prekajenega lososa, na hitro premeลกamo (toliko, da losos ni veฤ roลพnat), dodamo sesekljan ฤesen in zameลกamo belo omako. Postreลพemo s testeninami.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite