Kosilo primerno za takrat, ko se nam ne da komplicirati in nimamo veliko časa.
Sestavine
- 200 g testenin (penne)
- 1 bučka
- 150 g piščančjih prsi
- 200 ml smetane za kuhanje
- ½ čebule
- 2 stroka česna
- sol in poper
- oljčno olje
- bazilika
- parmezan
Postopek
1Piščančje prsi operemo in osušimo s papirnato brisačko ter narežemo na koščke. Bučko operemo, razpolovimo in narežemo na tanjše koščke.
2V ponvi na malo oljčnega olja popečemo koščke piščanca. Ko so pečeni, jih prestavimo na krožnik in pokrijemo. V isto ponev stresemo nasekljano čebulo, solimo in pražimo, da se razpusti. Na koncu k čebuli dodamo nasekljan česen, popražimo toliko, da zadiši in dodamo bučke. Solimo in popramo po okusu.
3Ko se bučke malo popražijo, jih zalijemo s pol deci vode in na hitro podušimo (par minut). Ko voda povre, dodamo smetano za kuhanje, dobro premešamo, v ponev vrnemo pečenega piščanca in dodamo skuhane testenine. Potresemo z naribanim parmezanom in nasekljamo svežo baziliko, dobro premešamo in postrežemo s skledo zelene solate.