Soฤne hladne testenine, ki jih lahko zraven mesa ponudimo na piknikih ali pa v hladilni torbi odnesemo na plaลพo, da ne bomo vedno jedli samo sendviฤev.
Sestavine
- 300 g testenin โ metuljฤkov (farfalle)
- 1 rdeฤa paprika
- 1 zelena paprika
- 1 rumena paprika
- 1 veฤja kumara
- 350 g ฤeลกnjevega paradiลพnika
- 2 tuni v oljฤnem olju
- 3 mozarelle
- parmezan
- pest zelenih oljk
- pest ฤrnih oljk
- sveลพa bazilika
- sveลพa rukola
- 1 kisla smetana
- 2 ลพlici majoneze
- sol in poper
- oljฤno olje
Postopek
1Testenine kuhamo v vreli slani vodi po navodilih na embalaลพi. Kuhane stresemo na pekaฤ, jih malo namaลพemo z oljem in pustimo, da se ohladijo. ฤe se nam mudi, jih lahko ohladimo pod tekoฤo hladno vodo.
2Paprike, kumaro in mozzarello nareลพemo na koลกฤke, paradiลพnike prereลพemo na polovico. Baziliko natrgamo na manjลกe koลกฤke in rukolo nareลพemo. Vse sestavine skupaj z ohlajenimi testeninami damo v skledo.
3Tuni odcedimo malo tekoฤine in jo damo v skledo k ostalim sestavinam. Dodamo ลกe oljke, kislo smetano, majonezo, sol in poper po okusu ter vse skupaj dobro premeลกamo.
4Na vrh damo na listiฤe narezan parmezan, na hitro premeลกamo in postreลพemo. Solato lahko pripravimo tudi 1 dan prej in jo hranimo v hladilniku v zaprti plastiฤni ลกkatli.