Testenine s štorovkami v smetanovi omaki

Znam svetuje

Testenine s štorovkami v smetanovi omaki so popoln recept za ljubitelje gozdnih gob in kremastih omak.

Kombinacija nežnih štorovk, bogate smetanove omake in al dente kuhanih testenin vas bo navdušila s svojo preprostostjo in polnim okusom.

Sestavine za testenine s štorovkami v smetanovi omaki

  • 400 g širokih rezancev
  • 500 g štorovk
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • malo rožamrina
  • 1 vejica peteršilja
  • 50 g naribanega parmezana
  • sol
  • poper

Postopek

1Štorovke 1 minuto blanširamo v vroči vodi, odcedimo, ohladimo in ločimo bete od klobukov. Vodo, v kateri smo kuhali gobe obvezno zavržemo. Bete uporabimo le, če so mehki.

2Na oljčnem olju prepražimo česen, dodamo rožmarin in pražimo še pol minute.

3Dodamo blanširane gobe, sesekljan peteršilj, sol in poper.

4Medtem skuhamo testenine po navodilih na embaži, jih odcedimo, dodamo omaki, dobro premešamo in posujemo s parmezanom.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite